Qué és el Vinyasa Ioga?

 

विन्यास, Vinyasa paraula en sànscrit que es divideix en:


Nyasa: Santificar, aconseguir un estat meditatiu mitjançant la concentració en un punt i tot seguit alliberar el punt d'atenció.


Vi: Col · locar en una forma determinada d'acord a un context o falta d'ell.
Se sol traduir com a unió de moviment i respiració.

 

Associem la paraula Vinyasa amb un tipus de ioga dinàmic basat en la unió del moviment i la respiració al llarg de seqüències de postures (asanas) enllaçades entre sí.

 

Les seqüències d'asanas que es creen en una classe de Vinyasa Ioga constitueixen un excel·lent mitja per explorar la sucessió de moments produits en una situació conscient on aconseguim focalitzar l'atenció en la unió del moviment i la respiració. Així doncs, Vinyasa por ser una forma de ioga, però també és el procés conscient que passa de forma natural quan ordenem les circumstàncies de manera adequada.

 

La majoria de les vegades, en el nostre intent d'arribar a un estat meditatiu o concentrar la ment en un punt, de forma espontània comencen a sorgir forces contraposades que impedeixen aquesta finalitat. El procés de Vinyasa permet doncs que aquestes forces, contextos i perspectives contraposades sorgeixin, i en el moment just, abans que una narrativa comenci a iniciar-se o divaguem, introduir de forma conscient un element que equilibri i reprengui la direcció.

 

L'exemple més obvi de Vinyasa és el moviment d'inhalació i exhalació. Forces oposades d'ascens i descens, d'activació i relaxació, d'expansió i contracció. Quan observem de forma detinguda aquest procés, tots dos patrons romanen presents de forma conscient en el nostre sistema nerviós i en la nostra consciència, sent testimonis de la paradoxa de la contradicció. Amb pràctica, la ment troba la calma a través de l'observació conscient de l'aparició de forces oposades.


En la pràctica de Vinyasa ioga el cos i la respiració són el vehicle i l'eina d'accés a estats més profunds d'autoconeixement i consciència. La pràctica física dinàmica ajuda a depurar l'organisme, a crear lleugeresa i a evitar l'estancament, tant físic com mental ajudant-nos així adquirir una visió interna i externa clara i equànime.

 

 

 

 

CONTACTE

CLUB TENNIS PREMIÀ DE MAR

Avinguda Torrent Castells, 23

08330 Premià de Mar

Telèfon. 93 752 39 40

ctpremiademar@telefonica.net

FES-TE SOCI!

Gaudeix dels millors serveis i del Pàdel al millor preu!!

Fes-te'n Soci

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© CLUB TENNIS PREMIA DE MAR